Menu

SPORAZUM O HRVATSKO SLOVENSKOJ SURADNJI

16. lipnja 2017.
Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) i Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) već godinama održavaju vrlo dobru suradnju na području borbe protiv dopinga u sportu.

Dugogodišnja suradnja sada je i formalizirana potpisivanjem Sporazuma o suradnji u borbi protiv dopinga u sportu s ciljem daljnjeg razvoja odnosa i jačanja međusobne suradnje. Sporazum je potpisan 5. lipnja 2017. godine.

Potpisnici će surađivati na poslovno-tehničkom planu s ciljem uspostavljanja dobrih odnosa na polju razmjene iskustava i znanja iz područja borbe protiv dopinga u sportu, nastupa na obostrano zanimljivim projektima, stručne izobrazbe, kao i u drugim djelatnostima sukladno odgovarajućim propisima. U skladu s međusobnim dogovorom razmjenjivat će znanja i iskustva vezana za: uređivanje, organiziranje i provođenje dopinške kontrole na sportskim natjecanjima; uređivanje, organiziranje i provođenje dopinške kontrole izvan sportskih natjecanja; obuku stručnih osoba za obavljanje dopinške kontrole; pravne okvire i međunarodnu regulativu borbe protiv dopinga u sportu; mjere za smanjenje dopinga u sportu i njegovo dugoročno otklanjanje; terapijska izuzeća; zabranjene tvari i metode; dopinšku kontrolu životinja; izobrazbu sudionika u sportu te sve druge oblike borbe protiv dopinga u sportu. (V.B)

na vrh članka