Menu

prePLAY PREDAVANJE U O.Š. SESVETSKI KRALJEVEC

26. veljače 2016.
Osnovnoj školi „Sesvetski Kraljevec“ 25. veljače održano je predavanje o opasnostima uzimanja dopinga svim učenicima osmih razreda. Predavanje su održali naši antidopinški ambasadori iz programa prePLAY, Petra Jurić i Luka Pleša – studenti Kineziološkog fakulteta.

Mladi mladima su na najjednostavniji i najbolji način prenijeli antidopinšku poruku. 'Osmaši' su putem antidopinškog predavanja saznali kako funkcionira svijet antidopinga; globalno i nacionalno, što je dopinška kontrola, što se događa sportašu koji padne na dopinškom testiranju te kakve su sve potencijalne zdravstvene opasnosti za one koji uzimaju zabranjene tvari.

Upozoreni su na sve zamke dodataka prehrani. Završna poruka naših ambasadora okupljenim učenicima glasila je da je tjelesna aktivnost pravi odabir – odabir za zdraviji život, dobar izbor je baviti se sportom, rekreativno ili aktivno, a pravi rezultati će stići samo uz pošten pristup sportu te uz naporan rad.

Svakako moramo istaknuti angažman ravnatelja Osnove škole „Sesvetski Kraljevec“, g. Ivice Vlašića koji je i inicirao ovakvo predavanje. (V.B)

na vrh članka
Mainbody Bottom prePLAY