Menu

PLAY FAIR, LIVE FAIR

21. siječnja 2019.
Od 15. do 20. siječnja 2019. u Zagrebu, u Domu sportova, održano je IIHF Svjetsko prvenstvo II B za mlađe seniore (U-20).

Uz domaćine, Hrvatsku reprezentaciju hokeja na ledu, nastupili su i reprezentativci Meksika, Nizozemske, Izraela, Belgije i Srbije.

Osim natjecateljskog dijela, gdje je bilo borbeno i vatreno, natjecanje se odvijalo i u antidopinškom edukativnom kutku Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Cijelo Prvenstvo bilo je u znaku poštene igre, poštenog sporta i poštenog života.
Zadivljujuć je bio interes svih reprezentacija za antidopinški kviz kojeg su provodili naši djelatnici. Ako bismo ipak morali nekoga izdvojiti onda to bile reprezenacije Meksika i Izraela koje su svaka zasebno stigle sa po 40 članova. Svi igrači i cijeli stručni stožer. Osim provjere znanja putem kviza, željeli su i razgovarati s antidopinškim djelatnicima i što više se informirati.

U našem prvom danu, 17. siječnja, na edukaciji je bilo oko 200 članova - svi igrači, stručni stožeri, medicinsko osoblje...

18. siječnja odradili smo edukaciju za publiku. Provjeravali su znanje o dopingu/antidopingu i postavljali mnoga pitanja vezana uz zdravstvene posljedice uzimanja zabranjenih tvari dodataka prehrani. (V.B)

na vrh članka