Menu

Doping nije hOKej 2018

13. ožujka 2018.
Međunarodni turnir hokeja na ledu “Doping nije hOKej”, od 9. do 11. ožujka, održan je na klizalištu Velesajam u Zagrebu. KHL Zagreb u suradnji sa Zagrebačkim savezom hokeja na ledu jedanaestu godinu zaredom organizator je i domaćin turnira.

Riječ je o natjecanju hokejaša starosti do 12 godina. “Doping nije hOKej” medijski je poznat i kao “Zeleni pak”. Sa zelenim pakom koji simbolizira čistoću hokeja na ledu, hokeja bez dopiga, igra se već jedanaest godina na zagrebačkom turniru.

Na ovogodišnjem natjecanju nastupili su klubovi iz Hrvatske, Srbije i Mađarske. Ukupno je bilo 170 natjecatelja i 50 članova stručnih stožera.

Važno je napomenuti da KHL Zagreb u suradnji s IIHF-om, WADA-om i Hrvatskim zavodom za toksikologiju i antidoping (HZTA) poseban naglasak stavljaju na važnost antidopinške edukacije.

Nakon što se provedu dva dana u učenju o štetnosti dopinga i važnosti čistog sporta, šest finalista, hokejaši s najvećim znanjem o antidopingu, natječu se u kvizu “Doping nije hOKej”. Kviz se odvija na centru leda. Pitanja i vođenje kviza, kao i prethodnu edukaciju svake godine odrađuje Služba za antidoping HZTA.

Znanje koje su na ovogodišnjem kvizu pokazali, na zavidnoj je razini. Mogli bismo reći da su im antidopinška pravila skoro pa jasnija nego starijim sportašima. (V.B)

na vrh članka