Menu

AOP I PREDAVANJA U POREČU

2. svibnja 2017.
U Poreču je od 23. do 28. travnja 2017. godine održano već deveto Državno prvenstvo školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole. Učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske natjecali su se u sljedećim sportovima: futsalu, odbojci, košarci, rukometu, stolnom tenisu, badmintonu i šahu.

Od 23. do 27. travnja svoj doprinos ovom velikom natjecanju dala je i Služba za antidoping. Na završnici državnog prvenstva sudjelujemo već devet godina i trudimo se da što većem broju osnovnoškolaca i srednjoškolaca prenesemo one prave vrijednosti bavljenja sportom. Dakako, svake godine poruka je ista: “NE! DOPINGU”

InArticleImage020517

Našim info pultovima prišlo je dvjestotinjak sudionika ovog natjecanja. Nadamo se da su usvojili makar dio onoga što smo se trudili prenijeti im. Kako su se u pravilu vraćali i provjeravali koliko su naučili, brzo smo saznali rezultate našeg rada – djeca najbolje pamte, samo da dok odrastaju ne zaborave.

Najugodniji je rad s mladima. Na njih se može djelovati; radoznali su i pamte većinu onoga što im kažemo.

Boraveći u Poreču iskoristili smo priliku te smo održali predavanje Sportskoj zajednici Grada Poreča te atletskom klubu Maximvs. Tema predavanja bila je “Opasnosti uzimanja dopinga”. (V.B)

 

na vrh članka