Menu

BEACTIVE

14. rujna 2015.
Prvi Europski tjedan sporta obilježavao se od 7. – 13. rujna 2015. u cijeloj Europi. Smisao cijele akcije bio je pokrenuti građane na bavljenje tjelesnom aktivnošću i brigu za zdravlje.

Riječ je o novoj inicijativi Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Ova europska kampanja trebala bi inspirirati Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i potaknuti ih da budu aktivni tijekom cijele godine.

Ovo je bila premijerna godina Tjedna sporta, jer će se nadalje održavati svake godine u rujnu. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob ili tjelesnu pripremljenost.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta, organizator projekta, je u suradnji s brojnim sportskim savezima pripremilo razne sportske priredbe i natjecanja 12. rujna na Bundeku.

Svoj doprinos obilježavanju ovog dana dala je i Služba antidopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping. Smješteni u 'kutak zdravlja' tijekom cijelog dana građanima smo davali informacije o opasnostima uzimanja dopinga u sportu, ali i kod građana rekreativaca. Uputili smo upozorenje vezano uz dodatke prehrani te na nužnost provjere deklaracije proizvoda koje uzimaju. (V.B)

na vrh članka