Menu

NE DOPINGU!

3. svibnja 2016.
Predstojnik Službe za antidoping HZTA prim. dr. sc. Zoran Manojlović 15. travnja održao je predavanje na temu dopinga na 1. modulu (Kriminalitet droga) u sklopu projekta "Partnerstvo za obrazovanje" održanom na zagrebačkoj Policijskoj akademiji ispred policijskih službenika i državnih odvjetnika iz Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Osim američkih i hrvatskih stručnjaka, sudjelovali su i predavači iz Velike Britanije, Francuske i Austrije.

Važno je napomenuti i to da su svečanom otvaranju četvrte godine programa "Partnerstvo za obrazovanje" uz ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića nazočili i američka veleposlanica Juliete Valls Noyes i talijanski veleposlanik Adrian Chiodi Cianfaran.
"Svi su se okupili na zajedničkim temama s ciljem razmjene znanja i iskustva, definiranja najboljih praksa i suradnje u borbi s oblicima kriminaliteta koji imaju međunarodni karakter i nadilaze nacionalni kapacitet", pojasnio je načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović.

Nekoliko dana ranije u Splitu, 7. travnja 2016., predstojnik Službe za antidoping prim. dr. sc. Zoran Manojlović i voditeljica Odjela za testiranje Snježana Karlo održali su predavanje na temu "Dopinška kontrola i Popis zabranjenih sredstava" vaterpolistima i pratećem osoblju sportaša. Kako bi se izbjegao slučaj koji je snašao našeg najboljeg vaterpolskog centra Nikšu Dobuda, sportaši moraju biti bolje upoznati s tim što znači testiranje na natjecanju, a što ono izvan natjecanja. Važno za njih, kao i sve ostale sportaše, pratiti je Popis zabranjenih sredstava, biti dobro upoznat s pravima i obvezama koji vrijede u svijetu antidopinga. (V.B)

na vrh članka