Menu

Predavanja Održana u 2013. godini

Predavanja su snažno oruđe za odvraćanje od dopinga i imaju vrlo bitnu ulogu u prevenciji dopinga i stvaranju antidopinške kulture - kako među aktivnim sportašima tako i općenito povećavajući svjesnost o štetnosti dopinga.

U 2013. godini održali smo 49 predavanja na kojima je bilo sveukupno 1075 sudionika, dok je na tri Athlete Outreach programa u edukaciji sudjelovalo 900 sudionika. Sveukupno, Odjel za prevenciju dopinga Službe antidopinga HZTA odaslao je pozitivne poruke u smislu antidopinga, obuhvativši 1975 sportaša i sportaševa pratećeg osoblja.

Neka od održanih predavanja sportašima: RK Lokomotiva, judo reprezentacija, kajak, kanu, Hrvatski sportski plesni savez , RK Dubrava, MUP - Valbandon (odvjetnici, suci, policija), HAOK Mladost, PK Dubrava (djeca od 9 do 12 godina), RK Dugo Selo, RK Velika Gorica, ženska rukometna reprezentacija, Hrvatski biatlonski savez, Hrvatska hrvačka reprezentacija, AK Dinamo, Hrvački klub Sesvetski Kraljevec, NK Zelina…

Osnovnoškolci žele znati

DSC02563wMkIIOKU studenom smo u dva radna tjedna održali 16 predavanja na temu Opasnosti uzimanja dopinga u OŠ „Augusta Šenoe“ u Zagrebu. Predavanju su prisustvovali svi 5., 6., 7. i 8. razredi te njihovi razrednici. Koliko je opasan doping u sportu i kakav je to javno zdravstveni problem čulo je nešto malo manje od 400 djece. Za tu prigodu smo pripremili i anonimnu anketu sa sedam pitanja koju su ispunili svi đaci. Pitanja su bila jednostavna, a iz njih možemo iščitati kakav je stav tako mlade populacije o dopingu. Znanje im je primjereno dobi, ali interes za znati više je velik. Gotovo 100% ispitanika odgovorilo je kako doping nije nužan za pobjedu u sportu, a i novac i slava nisu važniji od moralnih vrijednosti.

U skorije vrijeme postavit ćemo galerije slika s održanih predavanja.

na vrh članka