Menu
Vesna Barišić

Vesna Barišić

Adresa internetske stranice: http://www.antidoping-hzta.hr/

ANTIDOPING I KONTAMINACIJA MESA

5. srpnja 2019.
Krajem svibnja 2019. Upravni odbor Svjetske antidopinške agencije (WADA) odlučio je izmijeniti članak 7.4 Svjetskog antidopinškog kodeksa (Kodeks) kako bi se omogućilo laboratorijima akreditiranim od strane WADA-e izvješćivanje o atipičnim nalazima (ATF) koji se odnose na zabranjenu tvar klenbuterol.

VEĆA ZASTUPLJENOST NADO-A U WADI

4. srpnja 2019.
Svjetska antidopinška agencija (WADA) i Institut nacionalnih antidopinških organizacija (iNADO) sastali su se krajem lipnja 2019. u Kopenhagenu u Danskoj kako bi razmotrili načine poboljšanja suradnje između dviju organizacija u korist čistog sporta. iNADO je međunarodno člansko tijelo za nacionalne antidopinške organizacije (NADO) koje promovira najbolju antidopinšku praksu od strane NADO-a i predstavlja svoje članove kao međunarodni glas. U iNADO je uključeno 67 NADO-a koji čine 90% aktivnosti NADO testiranja diljem svijeta. Organizacija ima važnu ulogu u zaštiti i promicanju čistog sporta.

EVALUACIJSKI POSJET MONITORING SKUPINE ZA DOPING VIJEĆA EUROPE I WADA-E

31. svibnja 2019.
Središnji državni ured za šport i Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zatražili su evaluacijsku posjetu delegacije Monitoring skupine za doping Vijeća Europe vođeni obvezama Antidopinške konvencije Vijeća Europe i relevantnih preporuka iz Europske sportske povelje i Kodeksa sportske etike.

KRIMINALIZACIJA DOPINGA

Sportaši koji bi bili uhvaćeni u dopingiranju mogli bi dobiti zatvorske kazne u trajnju do pet godina, novčanu kaznu od 250.000 dolara (cca. 1.670.000 kuna) te bi podlijegali i građanskim tužbama od strane natjecatelja koji su zbog toga bili niže rangirani u konačnom poretku.

Pretplati se na ovaj RSS feed