Menu

SJEDNICA CAHAMA-E I MONITORING SKUPINE

6. studenog 2018.
U Strasbourgu je od 29. do 31. listopada 2018. održana 44. sjednica CAHAMA-e i 49. sjednica Monitoring skupine Antidopinške konvencije Vijeća Europe.

Na sastanku CAHAMA-e, nakon detaljne i opsežne razmjene mišljenja predstavnika europskih zemalja i predstavnika WADA-e pristupilo se određivanju mandata za europske predstavnike na sastanku Izvršnog odbora i Osnivačkog odbora WADA-e koji će se održati 14. i 15. studenog 2018 u Bakuu, Azerbajdžan.

Na sastanku Monitoring skupine, između ostalog, razgovaralo se o srednjoročnoj strategiji rada u Monitoring skupini, reviziji Antidopinške konvencije Vijeća Europe. Jedna od važnijih tema bila je i implementacija preporuka o operativnoj neovisnosti nacionalnih antidopinških organizacija. Podneseni su izvještaji o suradnji s vanjskim partnerima, razvoju situacije u pojedinim zemljama te podnešeni izvještaji s monitoring posjeta u pojedinim zemljama.

U radu sastanka učestvovala je i hrvatska delegacija u sastavu prim. dr. sc Zoran Manojlović i dr. Ana Dobrila Bošnjak. Predstavnici Hrvatske na izborima za potpredsjednika Monitoring skupine nominirali su izvršnog direktora poljske nacionalne antidopinške organizacije Michala Rynkowskog. G. Rynkowski istaknuo se izradom preporuka o osiguravanju neovisnosti stegovnih vijeća i promoviranju poštenog odlučivanja u antidopinškim postupcima. Nominaciju hrvatske delegacije jednoglasno su prihvatile sve delegacije čime je g. Rynkowski izabran na mjesto potpredsjednika Monitoring skupine. (Z.M)

na vrh članka