Menu

DOPING U REKREATIVNOM OKRUŽENJU

8. lipnja 2018.
U Opatiji, 5. lipnja 2018., u sklopu projekta „Just Sport“ aktivno su sudjelovali i predstavnici Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, prim. dr. sc. Zoran Manojlović i dr. Ana Dobrila Bošnjak.

Jedna od panel rasprava vodila se na temu Sinergija javnih ustanova i sportskih udruga u sprječavanju dopinga u rekreativnom okruženju – Da li je doping u fitness centrima (ili među rekreativnim sportašima) problem „sporta“ ili „javnog zdravlja“. U raspravi su sudjelovali: Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za šport, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping, Nastavni zavod za javno zdravstvo i predstavnik Grada Rijeke.

Na panel raspravi Doping prevencija kod rekreativaca okupili su se predstavnici nacionalnih antidopinških organizacija: Švedske, Slovenije, Danske, Bugarske, Austrije, Portugala, Italije i Hrvatske.

Rasprava je bila usredotočena na izražen problem nekontroliranog korištenja različitih suplemenata, dodatka ishrani i dopinga među rekreativcima. (V.B)

na vrh članka