Menu

Godišnji sastanak TUE povjerenstva

19. prosinca 2017.
Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) 18.prosinca 2017. godine održala je godišnji sastanak Povjerenstva za TUE.

Na sastanku su osim predstavnika HZTA sudjelovali i članovi TUE povjerenstva. Teme sastanka bile su, kao i prethodnih godina, osvrt na rad Povjerenstva tijekom tekuće godine uz prikaz prijava za TUE, odobrenja terapijskih izuzeća po tipu (retroaktivna, prospektivna) te prikaz po dijagnozama i aktivnim tvarima za koje se tražilo terapijsko izuzeće.

Na sastanku je dan prikaz novog Popisa zabranjenih sredstava koji stupa na snagu 1. siječnja 2018. U 2017. godini napravljen je reizbor članova TUE povjerenstva, a mandat članova prema novom Poslovniku za odobravanje terapijskih izuzeća iznosi četiri godine. Rezultati rada Povjerenstva za TUE bili su odlični, baš kao i prethodnih godina. Svi slučajevi razmatrani su prvenstveno prema mišljenju TUE povjerenstva koje je u svojem razmatranju neovisno donosilo odluke. Radilo se pridržavajući se odredbi Kodeksa i Međunarodnog standarda za TUE, te su svi potrebni podaci putem ADAMS baze podataka dani pravovremeno na uvid Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA).

Možemo izraziti veliko zadovoljstvo radom TUE povjerenstva, budući da su sve donesene odluke ostale neizmijenjene, odnosno nije bilo potreba za bilo kakvom izmjenom odluka Povjerenstva. (R.L.)

na vrh članka