Menu

IVANU BAKUŠIĆU ČETVEROGODIŠNJA SUSPENZIJA

PRIOPĆENJE HRVATSKOG ZAVODA ZA TOKSIKOLOGIJU I ANTIDOPING

IVANU BAKUŠIĆU ČETVEROGODIŠNJA SUSPENZIJA

Zagreb, 26. lipnja 2017.

Ivanu Bakušiću, sportašu Hrvatskog dizačkog saveza, Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) izreklo je suspenziju u trajanju od četiri (4) godine. HZTA je 20. svibnja 2017. provodio dopinšku kontrolu na seniorskom prvenstvu Hrvatske u dizanju utega u Zagrebu. na kojem je sportaš Ivan Bakušić, odabran za testiranje na natjecanju, odbio dati uzorak urina bez opravdanog razloga. Tim činom je prekršio odredbu 2.3 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA. U stegovnom postupku Vijeće je u određivanju visine sankcije utvrdilo da se radilo o odbijanju davanja uzorka, kvalificiranom kao namjerno postupanje sportaša.

Slijedom navedenoga, sportašu Ivanu Bakušiću je za navedeno kršenje antidopinškog pravila, a na temelju odredbe 10.3.1 Pravilnika, određeno razdoblje nepodobnosti od 4 (četiri) godine, koje se računa od 23. svibnja 2017. do 22. svibnja 2021.

Ivan Bakušić ima pravo žalbe na izrečenu suspenziju u roku 21 dana od dana primitka prijepisa Odluke Stegovnog vijeća. (HZTA)

na vrh članka