Menu

WADA ALPHA edukacijski program o antidopingu

Zagreb, 16. rujna 2016.
Svjetska antidopinška agencija (WADA) razvila je program edukacije iz područja antidopinga dostupan putem weba preko ove poveznice.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) osigurao je Alpha edukacijski program na hrvatskom jeziku. Programu se može pristupiti i putem web stranice WADA-e preko ove poveznice.

WADA ALPHA program omogućava stjecanje znanja iz antidopinške problematike. Tematika je organizirana po cjelinama, a kroz program se može prolaziti tempom koji korisniku odgovara. To u praksi znači da se cjelokupni program može proći odjednom, npr. tijekom od oko 2 sata, ili pak u etapama bez vremenskog ograničenja. Korisnik se u sustav prijavljuje putem korisničkog imena i zaporke svaki put kad se želi prijaviti u sustav. Također je omogućeno prijavljivanje u sustav i pregledavanje sadržaja i nakon što je edukacija završena. Za dobivanje završnog certifikata potrebno je proći sve dijelove tečaja i postići rezultat na završnom testu od minimalno 80% točnih odgovora.

Kratke upute kako započeti s edukacijom u programu WADA Alpha

1. Otvorite jedan od gornjih linkova ili u web tražilicu upišite 'alpha wada login'

2. Kad se otvori stranica za prijavu u program, potrebno je najprije odabrati jezik na kojem želite proći edukaciju (npr. hrvatski)

3. Zatim je potrebno kreirati svoj profil (korisnički račun) putem ponuđenog linka

4. Za pristup edukacijskom programu koristite korisničko ime i lozinku koju ste odabrali prilikom registracije

5. Svaki put kad ponovo pristupate programu, morat ćete se prijaviti, a program 'pamti' sve dijelove koje ste prošli, rezultate testiranja, rješavanja problema i dr.

Treba još naglasiti da ćete prolazeći kroz ovaj program:

usvojiti nove i zanimljive informacije i/ili osvježiti svoje znanje iz područja antidopinga

zabaviti se

steći diplomu o položenom tečaju (koju možete pohraniti elektronski i ispisati)

Želimo vam ugodno vrijeme uz ovaj edukativni program, a za sva dodatna pitanja molimo da nas kontaktirate na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (R.L.)

na vrh članka